An Kramer

An Kramer

Gastdocent
An Kramer is gefascineerd door de transitie van deze tijd. Zij wordt geïnspireerd door voorlopers en nieuwe initiatieven en de manier waarop zij werken en leven. An: “Ik geloof in de mogelijkheden om voorbij de grenzen van instituties nieuwe wegen te vinden. Ik verbaas me vaak over de ‘nuttig lijkende nutteloosheid’ die organisaties beheerst. Ik zoek naar wegen die de menselijkheid en daarmee het werkelijke nut terugbrengen: vaak zijn dat juist ‘nutteloos lijkende manieren’ die aansluiten bij de oorspronkelijke bedoeling en kernwaarden.”
Ze heeft een rijke ervaring in diverse velden; van psychotherapie, filosofie, coaching en training tot social design en kunst. Dat geeft haar een grote ‘ladenkast’ achter haar van waaruit ze op maat kan putten.
In 2014 schreef ze het boek 'De zaal uit, nomadisch leren voor HR-vernieuwers'. Op dit moment werkt ze vanuit haar eigen bedrijf 'Nomadisch veranderen' en schrijft aan haar tweede boek over organisatieverandering via de informele wegen: 'Olifantenpaadjes'. Verschijning: begin 2017, Businesscontact.

“Ik geloof in de kracht van delen en samenwerken, dwars door organisaties en systemen heen.”

Docenten en deelnemers

Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van permanente intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg. Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook ex-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen.