Anne Goossensen

Anne Goossensen

Gastdocent
Anne Goossensen is hoogleraar presentie en geestelijke gezondheidszorg aan de Universiteit voor Humanistiek. Anne gaat met deelnemers in gesprek op welke manier de kwaliteit van verbindingen een rol speelt in de zorg. Hoe is de kwaliteit van de verbinding die er tussen mensen kan zijn? Wanneer is er sprake van een match of mismatch? En hoe werkt dat door in de zorg? Kunnen cliënten en patiënten feedback geven op een gebrek aan sensitieve afstemming?

"Het leven wordt veel boeiender wanneer je je bewust bent dat de ander altijd complexer, meer in ontwikkeling en genuanceerder is dan jij denkt."

Docenten en deelnemers

Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van permanente intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg. Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook ex-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen.